Lazanya

Tejszínes zöldségragu

2014. november 18. 16:11 - Gyarmatiné Dorka

Kis technikai szünet után újra itt... :)

Az első recept, amit elkészítettem ez a nagyon finom tejszínes zöldségragu volt.

Hozzávalók:

150 g mirelit zöldbab       10,2 g CH

285 g padlizsán              13,86 g CH

217 g paradicsom            8,68 g CH

425 g krumpli                  78,625 g CH

277 g sárgarépa              22,437 g CH

2 dl főzőteszín               10 g CH

122 g vöröshagyma         10,126 g CH

2-3 kk Só

Frissen őrölt Bors

Majoranna, bazsalikom ízlés szerint

Össz.: 1670 g lett készen visszamérve. Ez  153,748 g CH.

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom, a vöröshagymát apróra vágom és mindent lemérek, szükség szerint a szénhidrátértéken változtatok. Utóbbira azért van szükség, mert például nem tudok mindig ugyanakkora padlizsánt venni, és főként ugyanolyan vékonyan pucolni. Egy fazékba, aminek előzőleg lemértem a súlyát teszek egy kevés napraforgó olajat, melyet felforrósítok, majd megdinsztlem az apróra vágott hagymát. Ezek után a legkeményebb zöldségtől haladva (esetünkben a répa és a krumpli az első, majd a zöldbab, aztán a padlizsán, utoljára a paradicsom) fokozatosan adagolom a fazékba a zöldségeket, és fűszerezem az egészet. Kevés vizet öntök alájuk, de nem túl sokat, csak, hogy éppen oda ne égjenek, ugyanis egyébként is levet eresztenek. Amikor már minden puha, akkor hozzáöntöm a főzőtejszínt és még egyet forralok rajta. Kész is! Jó étvágyat!

Feltétként akármilyen sült hús megfelel, kiegészítése pedig lehet teljes kiőrlésű kenyér. Nyammm! :)

Lényegében egy sűrítés nélküli főzeléket kapunk, ami kiválóan beilleszthető  a cukorbeteg diétába.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lazanya.blog.hu/api/trackback/id/tr946870481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása