Kis technikai szünet után újra itt... :)
Az első recept, amit elkészítettem ez a nagyon finom tejszínes zöldségragu volt.
Hozzávalók:
150 g mirelit zöldbab 10,2 g CH
285 g padlizsán 13,86 g CH
217 g paradicsom 8,68 g CH
425 g krumpli 78,625 g CH
277 g sárgarépa 22,437 g CH
2 dl főzőteszín 10 g CH
122 g vöröshagyma 10,126 g CH
2-3 kk Só
Frissen őrölt Bors
Majoranna, bazsalikom ízlés szerint
Össz.: 1670 g lett készen visszamérve. Ez 153,748 g CH.
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, a vöröshagymát apróra vágom és mindent lemérek, szükség szerint a szénhidrátértéken változtatok. Utóbbira azért van szükség, mert például nem tudok mindig ugyanakkora padlizsánt venni, és főként ugyanolyan vékonyan pucolni. Egy fazékba, aminek előzőleg lemértem a súlyát teszek egy kevés napraforgó olajat, melyet felforrósítok, majd megdinsztlem az apróra vágott hagymát. Ezek után a legkeményebb zöldségtől haladva (esetünkben a répa és a krumpli az első, majd a zöldbab, aztán a padlizsán, utoljára a paradicsom) fokozatosan adagolom a fazékba a zöldségeket, és fűszerezem az egészet. Kevés vizet öntök alájuk, de nem túl sokat, csak, hogy éppen oda ne égjenek, ugyanis egyébként is levet eresztenek. Amikor már minden puha, akkor hozzáöntöm a főzőtejszínt és még egyet forralok rajta. Kész is! Jó étvágyat!
Feltétként akármilyen sült hús megfelel, kiegészítése pedig lehet teljes kiőrlésű kenyér. Nyammm! :)
Lényegében egy sűrítés nélküli főzeléket kapunk, ami kiválóan beilleszthető a cukorbeteg diétába.